הפקת הדוח בהכנה
נא להמתין
הפקת קובץ

הקובץ שבקשת להפיק ירד בהצלחה

ניתן למצוא את הקובץ בהורדות
הזדהות

תקציב תוכנית אתגרים לחינוך הבלתי-פורמלי

כחלק מיישום החלטת ממשלה 922 הוקמה ומיושמת תוכנית "אתגרים לקידום מערכת חינוך חברתית-ערכית-קהילתית בחברה הערבית", כדי לאפשר לילדים ולבני הנוער בחברה הערבית הזדמנות שווה לשכלול המיומנויות האישיות והחברתיות, לפיתוח תחושת מסוגלות אישית לטובת פיתוח אופק הדמיון, לעיצוב העתיד כרצונם ולהביא למוביליות חברתית. התקציבים ינוהלו במערכת גפ"ן. יש לקרוא בעיון את מסמך הקריטריונים המפורט.

לשימושכם:

דיווח תוכניות, קבוצות ומשתתפים

לדיווח על התוכניות הפועלות ברשות במסגרת תוכנית אתגרים יש ללחוץ על הכפתור הכתום (בחלק הימני של הדף), כדי להיכנס למאגר התוכניות ולהזדהות במערכת. לאחר שמזדהים, יש להגיע לדף "דיווח קבוצות ומשתתפים בתוכנית" דרך תפריט "דיווחים", שם ניתן להזין את התוכניות במוסדות, כולל דיווח רכזים, קבוצות לימוד, אנשי סגל ותלמידים משתתפים.

מטרות התקציב

משרד החינוך באמצעות אגף חברה ערבית במנהל חברה ונוער מבקש לתקצב בעלויות על בתי ספר המהווים עוגן בקהילה במגזר הערבי, לרבות המגזר הבדואי, עבור בנייה והפעלה של תוכנית חינוכית. זאת במטרה לפתח, לקדם, לבסס ולמסד מענים חינוכיים חברתיים-ערכיים בזירת החינוכית על הרצף החינוכי המותאמים לחברה הערבית במערכת החינוך ברשות המקומית בהתאמה לצורכי הילדים, בני הנוער והקהילה.

התוכנית תבסס את התשתיות החינוכיות והקהילתיות ותייצר רצף תהליכי חינוכי המאפשר צמיחה, חדשנות ויצירתיות לקידום הילדים והנוער בזירת החינוך החברתי-ערכי-קהילתי. ראיית צרכי הילדים והנוער מבוקר עד ערב תהווה מקור להשפעה ולהתפתחות ותגביר את השייכות, המעורבות, השותפות וגילוי האחריות שלהם על קהילתם, החברה והמדינה.

אופן תכנון התקציב במערכת גפ"ן

בסעיף "על בית הספר"/"נעים להכיר" יש להוסיף מידע על המוסד החינוכי בהקשר של חינוך חברתי-קהילתי, לפרט את תהליך העבודה לגיבוש תוכנית "בית ספר כעוגן בקהילה" ואת התפיסה החינוכית לגיבוש המענים המרכזיים שנבחרו בהתבסס על מיפוי (כולל נתונים). 

בסל אתגרים במערכת גפ"ן יש לבחור את כל המענים הבאים כמרכיבים הפדגוגיים בהפעלת התוכנית:

  • חוגי העשרה/תוכניות חינוכיות: מתוך מאגר חוגי העשרה/תוכניות חינוכיות אתגרים במסלול הירוק בפיקוח אגף חברה ערבית מינהל חברה ונוער. רכיב חובה מינימום 50% מהתקציב. 

  • כוח אדם: רכז בית ספר כעוגן בקהילה בתיאום עם הרשות המקומית. רכיב חובה עד 30% מהתקציב. 

  • יוזמה קהילתית: יש לפרוט את כל מרכיבי היוזמה פדגוגית ותקציבית. עד 25% מהתקציב.

  • קמפיין לקידום התוכנית: נועד לקדם את תוכנית אתגרים בכל ערוצי המדיה. עד 5% מהתקציב.

  • ימי שיא (תוכניות התערבות): עד שני ימי שיא המקדמים את תכני תוכנית אתגרים - לפתיחת הפעילות ולסגירת פעילות + מעורבות הורים: שעות מרצה וסדנאות העשרה – עד 20% מהתקציב.

דגשים לתקציב

  • יש לקרוא בעיון את מסמך הקריטריונים המפורט.

  • הזנת התוכנית הפדגוגית והתקציבית היא תוצר של צוות שיגבש הצעה לתוכנית העשרה ותרבות פנאי חינוכית, המבוססת על פרופיל הילדים והנוער בקהילה הבית ספרית בהלימה ליעדים ולתפיסה החינוכית-ערכית של תוכנית אתגרים. לצוות שיעסוק בגיבוש ההצעה יהיו שותפים מנהל בית הספר, רכז וצוות החינוך החברתי במוסד החינוכי, נציג ועד הורים בבית הספר או ועד הורים יישובי, מנהל יחידת הנוער ברשות מפקח מנהל חברה ונוער וכן רכז בית הספר כעוגן בקהילה – מיד עם איוש התפקיד.

  • התוכנית החינוכית המוצעת תגובש בהלימה לתפיסת החינוך החברתי-קהילתי על הרצף החינוכי להעשרת התלמידים בהמשך או לאחר יום הלימודים.

  • אין להשתמש בתקציב לקניית ריהוט, מחשבים נייחים או ניידים, רכש הכולל ציוד לחוגים ולתוכניות חינוכיות, כיבוד והזנה והיסעים.

מידע נוסף, תמיכה ושירות