רישוי והכרה הם קריטיים לתהליך קבלת אישור תקצוב למוסד חינוך. בחוק פיקוח על בתי ספר, תשכ"ט-1969 ובתקנותיו, הוסדרו דרכי הפעלת מוסדות החינוך המוכר שאינו רשמי וחובת משרד החינוך לפקח עליהם. לפי החוק, פתיחת בית ספר או גן חדש מותנית בקבלת רישיון והכרה מאגף רישוי והכרה.
הכרה משמעה אישור שר החינוך שהמוסד עומד בדרישות חוק לימוד חובה, תשי"ט-1949, חוק חינוך ממלכתי, תשי"ג-1953, ותקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים), תשי"ד-1953. הבקשה להכרה תוגש באופן חד פעמי בעת הגשת הבקשה לרישיון.
כאן תוכלו לקרוא על רישוי והכרה ולהיכנס למערכת התומכת בכל שלבי תהליך מתן או חידוש רישיון לגני ילדים ולבתי ספר. לסיוע ראו לומדת הדרכה.
משתמשי המערכת: בעלויות המבקשות רישיון או חידוש רישיון והגופים נותני חוות דעת; מפקחים מוסדיים של לשכת הבריאות המחוזית; רואי חשבון בודקים לביקורת פיננסית.
בעלויות של מוסדות חינוך בעלי מעמד משפטי מוכר שאינו רשמי, מוסדות פטור או מוסד תרבותי ייחודי.
בנוהלי הרישוי לשנת לימודים ספציפית חלים שינויים בתחומים כגון חידושי רישיונות, העברת בעלות בגני ילדים, נוהל תקצוב ועוד. הנהלים העדכניים מתפרסמים בדף זה.
בהחלט כן! לעיתים קרובות יש צורך בתיקונים ובהשלמות חוסרים, ולכן חשוב להגיש את הבקשות מוקדם ככל האפשר.
חוק הפיקוח על בתי ספר קובע כי חובת הרישוי חלה על מוסדות חינוך שבהם לומדים או מתחנכים יותר מעשרה תלמידים באופן שיטתי, ושבהם ניתן חינוך גן ילדים, חינוך יסודי, חינוך על-יסודי, חינוך על-תיכוני או חינוך אומנותי.
חובת ההכרה חלה על כל מוסד חינוכי מוכר שאינו רשמי, שלומדים בו תלמידים מגיל 3 עד 18, לא כולל מוסדות פטור.
יש להגיש את בקשת הרישוי ואת הבקשה להכרה במקביל.
להגיש ערר לוועדת הערר בתוך 21 יום מיום דחיית הבקשה.